FAQ - Spørgsmål og SvarHvad skal jeg forvente ved at drikke alkalisk ioniseret vand?

Ioniseret vand giver din krop masser af ilt, hvilket er grunden til det giver os energi. Ioniseret vand føles meget mere blødt eller silkeagtigt end konventionelt vand. Det giver bedre kaffe, te, saft, osv. Alkalisk ioniseret vand er dejligt at lave mad med, fordi det hjælper med hydrerer maden og bringe sin smag tydeligere frem. Dog, vil andre ændringer i din krop efter at have drukket alkalisk ioniseret vand være langt mere subtile og vil tage nogen tid. Hvis du har akkumuleret syreholdigt affald i din organisme, har det formentlig taget dig år at ophobe disse affaldsstoffer, det vil derfor tage nogen tid at vende udviklingen. Som organismen langsomt bringes i pH balance ved at drikke alkalisk ioniseret vand, vil den naturligvis begynde at fungere mere effektivt og problemer vil begynde at rette sig.

Hvem bør drikke alkalisk ioniseret vand?

Mennesker, kæledyr og dyr, vil alle have fordele af at drikke alkalisk ioniseret vand.

Er der nogle som ikke bør drikke alkalisk ioniseret vand?

Nogle mennesker skal starte med at drikke meget små mængder af ioniseret alkaline vand, for eksempel kun et glas om dagen. Dette gælder især for ældre mennesker.

Er der nogle helbredsproblemer som alkalisk ioniseret vand kan modvirke?

I lande som Japan og Syd Korea er det almindeligt kendt at alkalisk, ioniseret og antioxidant vand især kan modvirke følgende helbredsproblemer:

Fedme Multipel sklerose
Astma Migræne
Artritis (Gigt) Forhøjet blodtryk
Diabetes Osteoporose
Tør hud Fordøjelsessystemet
Hår problemer Heling af blærer, sprukne læber, etc.
Forebyggelse af kræft Forebyggelse af "Tømmermænd"
Energi problemer Og mere...


Kan en person blive for alkalisk af at drikke ioniseret alkalisk vand?

Der er eksempler på mennesker der drikker så meget som 3 og op til 6 liter alkalisk ioniseret vand hver dag og får stor gavn af det. De ser ikke ud til at blive for basiske. Tværtimod er en af de mest almindelige ubalancer mennesker i dag, at vi er alt for "sure", og det fører til sundhedsmæssige problemer. Vores blods pH bør være ca 7.35. Jo mere "sure" vi er, jo større muligheder giver vi sygdomme til at slå rod og vokse i os. Faktisk er det sjældent, at en person får alkalose (base forgiftning i blodet). Vi bør altid drikke alkalisk vand og spise alkaliske fødevarer, såsom frugt og grøntsager.

Hvor meget alkalisk ioniseret vand skal jeg drikke?

Dette varierer efter hvilken ekspert du taler med. Men en tommelfingerregel er at dele dine samlede kropsvægt i kilo med 30. Resultatet giver hvor mange liter vand du skal drikke hver dag. Så en person på 60 kilo skal ud fra denne formel drikke 2 liter vand om dagen og så fremdeles.
Du bør starte langsomt, start med at drikke 1-3 glas om dagen i den første uge. Hvis du ikke oplever bivirkninger kan du langsomt øge antallet af glas om dagen i løbet af den første uge. Hvis du ikke føler nogen influenzalignende symptomer ved slutningen af den første uge, kan du øge mængden yderligere de følgende uger. Jo mere ioniseret vand du kan drikke, jo bedre er det for dig, fordi vandet er mere alkalisk, giver mere afgiftning, og en stærkere antioxidant.

Hvordan kan jeg måle min egen syre- basebalance?

På apoteket eller helsekost butikker kan du købe noget lakmuspapir som kan bruges til at måle pH-værdien i urinen. Men dette kan give et usikkert billede af ens syre- basebalance, fordi pH-værdien skifter meget efter hvad du spiser. Ligeledes kan en eventuel udvaskning af alkaliske mineraller give indikation af du har et højt alkalisk miljø, men faktisk bliver du mere "syret" fordi kroppen skiller sig af med sine alkaliske buffere.

En bedre metode er derfor at måle pH-værdien i spyttet, helst samme tid hver dag, fx. mellem kl. 10 og 11.
Spyttets pH er mere konstant og derfor et meget bedre udtryk for, hvordan miljøet er i dig. pH-værdien i spyttet skal helst ligge på 7,4-7,6, for at der er ligevægt. Så høj en pH ses ikke så tit, oftest ligger den på 6,8-7,2.

Hvornår vil jeg begynde at mærke de sundhedsmæssige fordele?

Det varierer fra person til person. Du kan begynde at mærke en positiv reaktion på så lidt som en dag eller inden for et par uger.

Har alkalisk ioniseret vand nogen negative virkninger?

Absolut ingen så længe det bruges korrekt. Kun alkalisk vand bør drikkes. Drik aldrig surt vand, men surt vand kan med fordel bruges til at vaske huden.

MEN - vi må advare dig, dine celler kan bogstaveligt talt have hungret efter hydrering i lang tid (selv om du normalt drikker en masse vand). Med alkalisk ioniseret vand vil dine celler hydreres hurtigt og begynde at smide de akkumulerede toksiner som kan have været lagret i lang tid. Dette kan resultere i influenza-lignende symptomer. Så tag det langsomt i starten.

Hvorfor har nogle mennesker influenza lignende symptomer når de begynder at drikke alkalisk ioniseret vand?

Hvis du begynder at drikke alkalisk ioniseret vand på et højt niveau (høj pH-værdi), kan du opleve influenzalignende symptomer. Ionisation processen skaber vandmolekyle klynger som kun er halv størrelse af almindelige vand molekyle klynger. Dette er grunden til ioniseret alkaline vand undertiden benævnes "reduceret vand", fordi det er blevet reduceret i størrelse fra en 12 vandmolekyle klynge til en 6 vandmolekyle klynge. Dette gør vandet meget mere hydrerende fordi det flyder gennem vores kropsvæv lettere, og dermed skubber giftstoffer ud af vores system. Det er denne afgiftende effekt der nogle gange giver folk hovedpine og diarré i starten.

Hvordan påvirker alkalisk ioniseret vand sportsfolk?

På en yderst positiv måde. Blodets ilt-niveau kan stige i varierende omfang ved regelmæssig brug af stærkt ioniseret vand. Dette kan øge udholdenhed, forsyne muskler, væv og organer med store mængder ilt som kroppen mangler ofte, selv hos sportsfolk, på grund af utilstrækkelig kost. Ordentlig hydrering opretholder kroppens fysiologiske reaktioner i alle aktiviteter, mens de fysiske og psykiske belastninger som træning og konkurrencer forøger betydningen af en god hydrering. Talrige undersøgelser på idrætsudøvere siden 1940'erne har vist, at selv mild dehydrering svækker ydeevnen. I dag mener man at sportsfolk som indtager en traditionel vestlig kost har indtaget en overflod af salt, så der er ingen grund til at erstatte salt, når udøvelsen sidste mindre end to timer. Alkalisk vand kan bidrage til at neutralisere opbygningen af mælkesyre, idet pH i alkalisk vand er høj. Ioniseret vand er mikro-klynger der kan optages i et hurtigere tempo og derved hjælpe med rehydreringen. Det kan anbefales at drikke 1/2 til 1 liter vand 2 timer før motionen og 20 til 30 ml hver 15. til 20. minut under motionen, afhængigt af din samlede kropsvægt.

Hvor lang tid holder det ioniserede vand sig ioniseret?

Antioxidant (hydroxyl-ionerne) vil holde cirka 18-24 timer. Den højere pH værdi vil vare ca 1-2 uger. De mindre molekyle klynge størrelse vil vare cirka 1-3 måneder.

Vand købt på flasker er vel også sundt?

Flaske vand er ikke altid så sunde som mange mennesker tror.
* 25% af det meste flaskevand er oparbejdet kommunalt vand.
* Undersøgelser har vist at op til 22% af mærkerne indeholdt forureninger over de tilladte sundheds grænser.
* Omvendt osmose bruges til at "rense" noget flaskevand, dette fjerner godt nok alt det dårlige fra vandet, men samtidig også det gode. Sunde naturlige mineraler er derved blevet fjernet fra vandet, og vandet er i mange tilfælde også kommet under pH 7 (neutral) og altså blevet til en syre som kan være skadelig for dit helbred.